Kiemelt ajánlataink


Esztergomi, belterületi telek, egyedi adottságokkal, csodálatos környezetben! 1. kép  

Város: Esztergom
Ingatlan típusa: Építési telek
Alap terület:
Szobák száma:
Ár: 32.000.000,- Irányár Ft

További információk
ENERGETIKAI TANÚSÍTVÁNY KÉSZÍTÉSE!

K E R  E S Ü N K: 
ELADÓ garázst Dorogon a Schmidt S. ltp-en, készpénzes ügyfelünk részére! 
ELADÓ 2-3 szobás lakásokat Dorogon és Esztergomban, családi házakat a környék településein!
KIADÓ lakásokat, családi házakat Esztergom-Dorog, illetve vonzáskörzetében!

Új lakástámogatási rendszer új és használt ingatlanokra is: a CSOK!

2015 .július 1-jétől elérhető a Családok Otthonteremtési Kedvezménye, mely a korábbi szocpol helyett újra lehetővé teszi, hogy az ingatlanpiac legnagyobb részét kitevő használt és új lakás vásárlásra is igénybe lehessen venni vissza nem térítendő, állami támogatást.


 Bővebb leírást az ajánlat menübe talál amihez a lenti tovább gomb megnyomásával juthat, vagy pedig forduljon bizalommal munkatársainkhoz!!

Partnereink:

       


Tovbb...

Hasznos tudnivalók

Fedezetként elfogadható ingatlanok

A hitel fedezetéül csak Magyarország területén található, terheletlen, rendezett tulajdoni lappal rendelkező, önállóan forgalomképes, jelenlegi állapotában is rendeltetésszerű használatra alkalmas, az ingatlan-nyilvántartásba bejegyzett lakóingatlan (családi ház vagy lakás), hétvégi ház, garázs, üzlethelyiség, építés alatt álló ingatlan, illetve építési telek fogadható el. 2008 év végétől egyes bankok szigorították a hitelek fedezetéül elfogadható ingatlanok körét.

A fedezetül felajánlott ingatlan(ok) tulajdoni lapján a tulajdonos(ok) bejegyzett tulajdonjogának kell szerepelnie, illetve lakás/ház vásárlása esetén az ügyfél tulajdonjog bejegyzésére irányuló kérelme szerepelhet széljegyként.

Saját erő

A banki finanszírozáson kívüli források, így minden pénzeszköz, amely a bankkölcsönökön felül szükséges a hitelcél eléréséhez. Építkezésnél minden fizikai munka, beépített anyag.

Személyi jövedelemadó kedvezmény

A lakáscélú hitel törlesztéséhez kapcsolódó kedvezmények
Az adókedvezmény alapja a lakáscélú felhasználásra felvett hitel adósaként (adóstársaként) szereplő magánszemély által az adóévben a tőke, a kamat és a járulékos költség törlesztéseként megfizetett, a hitelintézet által igazolt összeg.
Érdemi változás, hogy a törvény e megfogalmazása alapján már a hitelszerződésnek is lakáscélúnak kell lennie, azaz a jövőben a kedvezményt nem lehet igénybe venni szabad felhasználású hitel (pl. személyi kölcsön) után abban az esetben sem, ha a magánszemély azt ténylegesen lakáscélra használta fel.
Az adókedvezmény a hitelintézet által igazolt összeg 40 százaléka (max 120 ezer forint) lehet, ha teljesültek a szükséges feltételek.

Teljes hiteldíj mutató

A Teljes Hiteldíj Mutató (THM) egy százalékos értékkel megmutatja, hogy az adott hitel az összes felmerülő díjjal, kamattal együtt mekkora költségekkel jár a teljes hitel függvényében. Azt mondja meg, hogy mekkora (kamatot) fizet a kölcsönfelvevő valójában (a névleges kamat, a kezelési költség, a hitelbírálati díj és egyéb más költségek figyelembe vételével) a folyósított kölcsön összegéért.

Azt, hogy egy bank hitele drágább vagy olcsóbb egy másik bank hitelénél, azt a kamat önmagában még nem mutatja meg!

A Teljes Hiteldíj Mutatót eredetileg a fogyasztási hitelek (áruhitelek, személyi kölcsönök) összehasonlíthatósága érdekében került bevezetésre. A pontos THM értéket csak a pontos futamidő és hitelösszeg ismeretében lehet meghatározni. Ezért a bankok termékeikre egy meglehetősen széles sávban adják meg a lehetséges THM-értékeket.

Sajnos a THM sem mindent tudó, bár valóban jó összehasonlítási lehetőség, de főleg a lakáshitelek esetében a kezelési költség számításának módját, vagy a ma oly gyakori devizahitelek kockázatát nem mutathatja meg.

Kezelési költség

A kezelési költséget, amelyet a havi törlesztésekkel együtt fizetjük, háromféle módon számítják a bankok:
  • Havonta számolják az éppen aktuális tőketartozásra vetítve, így tulajdonképpen kamatként viselkedik. Az ügyfelek szempontjából ez a legkedvezőbb megoldás.
  • A legtöbb bank által alkalmazott megoldás, hogy a kezelési költséget az év elején fennálló tőketartozásra vetítik, így évenként a kisebb tőketartozás miatt csökkenő összegű kezelési költséget fizetünk.
  • Az ügyfelek szempontjából legdrágább megoldásnál a kezelési költséget a teljes futamidő alatt a folyósított hitelösszegre vetítik.
Érdemes a bankban mindig rákérdezni, hogy a törlesztési táblában megadott havi tájékoztató összegek már tartalmazzák-e a kezelési költséget is.

Fentiekből érzékelhető, hogy bár a bankok első pillantásra közel azonos feltételekkel kínálják lakáshiteleiket, az apró eltérések több ezer forintos különbséget tudnak okozni a havi törlesztő részletekben.

Bankközi Adós Regisztráció

Célja, hogy támogassa a pénzügyi intézmények üzleti tevékenységét, hitelezési és ügyfél-minősítési munkáját, csökkentse a hitelnyújtás kockázatát.

A rendszer tartalmazza minden természetes személy adatát, aki a pénzügyi intézményekkel kötött hitel- vagy hiteljellegű szerződését vagy készpénz-helyettesítő fizetési eszköz (bankkártya, csekk) felhasználására irányuló szerződését - a hitelintézetekről és a pénzügyi vállalkozásokról szóló 1996. évi CXII. törvényben meghatározott módon - megszegte.

Olyan adós kerülhet be a rendszerbe, aki hitelszerződésben vállalt kötelezettségeinek 90 napot meghaladóan, összegszerőségében pedig a minimálbért meghaladóan nem tett eleget.

Az említett feltételek fennállta esetén a szerződésszegő ügyfelek adatai a BAR rendszer adatbankjában rögzítésre kerülhetnek, az adott hitelintézet gyakorlatának megfelelően, és ettől kezdve a pénzügyi intézmények számára hozzáférhetővé válnak.

E tény egy esetleges későbbi hiteligénylés elbírálásakor, annak elutasításhoz vezethet.

A Bankközi Adós- és Hitelinformációs Rendszer a természetes személyekre vonatkozó azonosító adatokat az adós tartozásának megszűnését követően legfeljebb öt évig tarthatja nyilván és kezelheti azzal, hogy adós a róla nyilvántartott adatokba való betekintési jogát a vele szerződő hiteladat-szolgáltató közvetítésével gyakorolhatja.

Hitelbiztosítéki érték

A hitelbiztosítéki érték a bank, illetve megbízottja által meghatározott forgalmi értéknél - az adott ingatlan minőségétől, műszaki állapotától, fekvésétől, stb. függően - kb. 10-30%-kal alacsonyabb érték.

 Vissza